Arama Yapın
Arama Yapın
Ticari yumurtacı ve damızlık sürülerde, yumurta kabuk kalitesini artırarak kırık, çatlak ve gizli çatlak görülme oranlarını azaltır.
Yumurta kabuğunun daha pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.
Yumurta kabuğunun kalınlığını artırır, daha sağlam ve güçlü yumurtalar elde edilmesini sağlar.
Kuluçkaya sevk edilen, kuluçkaya basılan ve satışa sunulan yumurta sayısını artırır.
Yumurtanın iç yapısını koruyarak, raf ömrünü ve depolama süresini uzatır.
Yumurta verimini artırır ve hızlı verim düşüşlerini önler.

![]()
Eggshellent Saha Denemesi 1
Bir ticari yumurta üreticisinde yapılan saha denemesinde, her birinde 4 adet hayvan olacak şekilde 48 kafes kurulmuştur. Yumurta verimine başladıkları andan itibaren 74. ve 90. haftaya kadar rasyonlarda Eggshellent kullanılmıştır.
Verim döneminde elde edilen yumurta sayıları aşağıdaki gibidir.
| Yaş | Kontrol | Eggshellent |
|---|---|---|
| 74. hafta | 335 | 340 |
| 90. hafta | 414 | 423 |
Sonuç olarak, rasyonda Eggshellent kullanıldığında kontrol grubuna göre 74. haftaya kadarki süreçte
5, 90. haftaya kadar ise 9 adet daha fazla yumurta elde edilmiştir.
Eggshellent Saha Denemesi 2
Başka bir denemede, her deneme grubunda 120 hayvan olmak üzere, 480 adet Lohman Brown ırkı yumurta tavuğu rasyonlarında 12 hafta boyunca Eggshellent kullanılmış ve ilgili veriler aşağıda belirtilmiştir.
| Deneme Grupları | Yumurta Verimi | Yem Tüketimi | Yemden Yararlanma Oranı |
|---|---|---|---|
| Kontrol | 89.7 | 112.0 | 1.52 |
| Kontrol Eggshellent (1kg/T) | 91.1 | 111.7 | 1.49 |
| Kontrol + E Vitamini | 88.6 | 110.8 | 1.52 |
| Kontrol + Eggshellent + E | 91.7 | 112.6 | 1.49 |
Eggshellent kullanılan gruplarda yumurta verimi artmış ve 1 kg yumurta üretimi için tüketilen yem miktarı azalmıştır.

| Deneme Grupları | Yumurta kabuk kalınlığı |
|---|---|
| Kontrol | 0.3653b |
| Kontrol Eggshellent (1kg/T) | 0.3724a |
| Kontrol + E Vitamini | 0.3667b |
| %50 (300 ppm) P | 0.03 |
İhtiyacınız olan en doğru ürünü belirlemek için sizinle iletişime geçelim.